• shutterstock_384529618.jpg

Wie zijn wij?

De onderzoeksgroep Voeding en Kanker is onderdeel van de afdeling Humane Voeding van de Wageningen Universiteit. De groep is in 2008 opgericht onder leiding van professor Ellen Kampman. We zijn een multidisciplinair team met epidemiologen, voedingskundigen en (medisch) biologen.

Onderzoek

In het begin was het onderzoek vooral gericht op de rol van voeding bij het ontstaan van kanker. De laatste jaren is de focus meer verschoven naar de rol van voeding tijdens en na behandeling van kanker. Daarbij richten we ons op voedings- en leefstijlfactoren. We hebben zowel observationele epidemiologische studies als experimentele studies lopen.

Opleiding

In 2014 hebben we voor het eerst het BSc/MSc vak “Nutrition and Cancer” aan de Wageningen Universiteit georganiseerd. Daarnaast organiseren we internationale masterclasses over de rol van voeding bij preventie en overleving van kanker. Deze masterclass is voor PhD studenten en postdocs en wordt georganiseerd in samenwerking met de VLAG graduate school en het World Cancer Research Fund.

Meer wetenschappelijke informatie

Alle beschikbare wetenschappelijke informatie over voeding bij kankerpatiënten is overzichtelijk samengevat op de website www.voedingenkankerinfo.nl.

Download de nieuwsbrief

Op dit moment lopen er meerdere onderzoeken die geleid en gecoördineerd worden door de onderzoeksgroep Voeding en Kanker. Klik op één van de logo’s om meer te lezen over deze onderzoeken.

COLON studie
COLON studie
GeoLynch studie
GeoLynch studie
COBRA studie
COBRA studie